Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Zaamslag
 
 
Women walk for Women

Na twee jaar kon het weer: de jaarlijkse wandeltocht 'Women walk for Women', ten bate van de Stichting Open Doors, die zich inzet voor vervolgde christenen wereldwijd.

Na een korte samenkomst in de kerk gingen ze op pad. Door de weilanden en langs de akkers. De mannen van de bezemwagen hielden een oogje in het zeil, maar hoefden niet in actie te komen. Bij de familie Scheele konden de wandelaars even op adem komen, alvorens de laatste etappe te aanvaarden via het 'Steenovenspaadje'. Gladiolen waren er niet op het eind, wel koffie met wafels en een gezellig samenzijn.

Zowel de jongste als de oudste deelnemer trok zich niets aan van de beperking 'alleen voor vrouwen'...

Bekijk alle foto's
 
Oost-Europacomité bakte oliebollen en maakte Paastukjes

Op donderdag 31 maart 2022 heeft de jaarlijkse oliebollenactie weer plaatsgevonden. Vanaf ´s morgensvroeg is er door een flink aantal vrijwilligers hard gewerkt om zo´n 2000 verse oliebollen te bakken, in zakjes van 5 of 10 te doen en te verkopen. Veel is er gedurende deze dag al verkocht in ´De Rank´ zelf en vanaf kwart voor vijf zijn er verschillende chauffeurs (bijgestaan door enthousiaste kinderen) op pad gegaan om de oliebollen van deur tot deur aan de man te brengen in Zaamslag en omstreken. Een speciaal woord van dank verdienen onze beide bakkers, Dees en Risseeuw, vanwege het feit dat ze allebei geen kosten hebben gerekend voor het bestelde oliebollendeeg. Mede hierdoor hield het Oost Europa Comité er een heel mooi bedrag aan over, te weten € 1.664,15.
We willen graag iedereen die zich heeft ingezet voor deze actie heel hartelijk bedanken.

Op woensdagmorgen 6 april kwamen er om 9.00 uur weer zo&rsquo;n 10 dames samen om bloemstukjes te maken voor de Molenhof.<br /> Onder leiding van Sanna de Bree, Dity Oele en Joleen Verpoorte hebben we 34 kleine bloemstukjes en 4 grote bloemstukken gemaakt. Het was een gezellige morgen.&nbsp;<br /> Vrijdagmorgen 8 april zijn ze door de mensen van de drie Zaamslagse kerken rondgebracht in de Molenhof.<br /> &nbsp;

Bekijk alle foto's
 
Weer bij de tijd

Wie vanaf sommige kanten op het torenuurwerk keek om te zien hoe laat het was zag dat het al een hele tijd 'twaalf uur' was. Dat klopte natuurlijk niet. De mannen van Eijsbouts zijn gekomen en hebben het weer in orde gemaakt. Daarvoor moesten de wijzers er even af. Ze zijn weer terug en nu weten we weer hoe laat het is...

Bekijk alle foto's
 
Kerststukjes maken

Traditiegetrouw maakte het Oost-Europacomité ook dit jaar weer kerststukjes, die inmiddels zijn bezorgd. Dank aan iedereen die heeft meegewerkt!

Bekijk alle foto's
 
Startzondag 2021

Het was stralend weer, die 19e september, de zondag waarop we ons nieuwe seizoen inluidden. Nou ja, inluidden...: wie op het klokgelui afkwam trof een lege kerk, want we kwamen die ochtend bij elkaar op de boerderij van de gebroeders Scheele aan de Steenovens. Sommigen waren er te voet heen gegaan, via het 'Steenovenspadje'. Onze oud-predikant ds. Gerard de Lang ging voor in de dienst, waarna een genoeglijk samenzijn volgde. Hannie Sijs hanteerde de camera.
 

Bekijk alle foto's
 


 
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 29-01-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 05-02-2023 om 10:00
meer details

Bijbelgesprekskring
datum en tijdstip 08-02-2023 om 19:45
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 12-02-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 19-02-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 26-02-2023 om 10:00
meer details

Visiekring
datum en tijdstip 28-02-2023 om 19:45
meer details

 
Vrijwilligers gevraagd voor voedselkast
De voedselkast in ons dorp wordt gerund door een kleine groep vrijwlligers. meer
 
Weer een verhuiswagen...

Dinsdagmorgen, 27 september. Om zeven uur in de ochtend... meer
 
Cartridges, postzegels e.a. weggebracht


Inzamelen van postzegels, ansichtkaarten e.d. heeft nog steeds zin! meer
 
Oost-Europacomité bakte oliebollen en maakte Paasstukjes
Ook dit voorjaar was het Oost-Europacomité weer actief met de oliebollen en de Paasstukjes. Meer weten? Klik hier.
 
Oost Europacomité bezocht Vinogradovo
Een afvaardiging van het Oost-Europacomité bezocht onlangs onze zustergemeente in Vinogradovo (Oekraïne).
  meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.