Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Zaamslag
 
 
Startzondag 2022

Het weer werkte niet mee, die 18e september, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een wandeling in de omgeving, met een stop bij de ijssalon was het geod toeven op de zorgboerderij van de familie Van Gaalen bij Hulst. Ook ons voormalige predikantsechtpaar De Lang was ook overgekomen.

Bekijk alle foto's
 
Women walk for Women

Na twee jaar kon het weer: de jaarlijkse wandeltocht 'Women walk for Women', ten bate van de Stichting Open Doors, die zich inzet voor vervolgde christenen wereldwijd.

Na een korte samenkomst in de kerk gingen ze op pad. Door de weilanden en langs de akkers. De mannen van de bezemwagen hielden een oogje in het zeil, maar hoefden niet in actie te komen. Bij de familie Scheele konden de wandelaars even op adem komen, alvorens de laatste etappe te aanvaarden via het 'Steenovenspaadje'. Gladiolen waren er niet op het eind, wel koffie met wafels en een gezellig samenzijn.

Zowel de jongste als de oudste deelnemer trok zich niets aan van de beperking 'alleen voor vrouwen'...

Bekijk alle foto's
 
Oost-Europacomité bakte oliebollen en maakte Paastukjes

Op donderdag 31 maart 2022 heeft de jaarlijkse oliebollenactie weer plaatsgevonden. Vanaf ´s morgensvroeg is er door een flink aantal vrijwilligers hard gewerkt om zo´n 2000 verse oliebollen te bakken, in zakjes van 5 of 10 te doen en te verkopen. Veel is er gedurende deze dag al verkocht in ´De Rank´ zelf en vanaf kwart voor vijf zijn er verschillende chauffeurs (bijgestaan door enthousiaste kinderen) op pad gegaan om de oliebollen van deur tot deur aan de man te brengen in Zaamslag en omstreken. Een speciaal woord van dank verdienen onze beide bakkers, Dees en Risseeuw, vanwege het feit dat ze allebei geen kosten hebben gerekend voor het bestelde oliebollendeeg. Mede hierdoor hield het Oost Europa Comité er een heel mooi bedrag aan over, te weten € 1.664,15.
We willen graag iedereen die zich heeft ingezet voor deze actie heel hartelijk bedanken.

Op woensdagmorgen 6 april kwamen er om 9.00 uur weer zo&rsquo;n 10 dames samen om bloemstukjes te maken voor de Molenhof.<br /> Onder leiding van Sanna de Bree, Dity Oele en Joleen Verpoorte hebben we 34 kleine bloemstukjes en 4 grote bloemstukken gemaakt. Het was een gezellige morgen.&nbsp;<br /> Vrijdagmorgen 8 april zijn ze door de mensen van de drie Zaamslagse kerken rondgebracht in de Molenhof.<br /> &nbsp;

Bekijk alle foto's
 
Weer bij de tijd

Wie vanaf sommige kanten op het torenuurwerk keek om te zien hoe laat het was zag dat het al een hele tijd 'twaalf uur' was. Dat klopte natuurlijk niet. De mannen van Eijsbouts zijn gekomen en hebben het weer in orde gemaakt. Daarvoor moesten de wijzers er even af. Ze zijn weer terug en nu weten we weer hoe laat het is...

Bekijk alle foto's
 
Kerststukjes maken

Traditiegetrouw maakte het Oost-Europacomité ook dit jaar weer kerststukjes, die inmiddels zijn bezorgd. Dank aan iedereen die heeft meegewerkt!

Bekijk alle foto's
 


 
 
 

Ouderencontactmiddag
datum en tijdstip 06-12-2023 om 15:30
meer details

Bijbelgesprekskring
datum en tijdstip 06-12-2023 om 19:30
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 10-12-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 17-12-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 24-12-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 24-12-2023 om 19:30
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 25-12-2023 om 10:00
meer details

 
Hulp aan Oekraïne in oorlogstijd
Het Oost-Europacomié steunt projecten in Oekraïne. meer
 
Vrijwilligers gevraagd voor voedselkast
De voedselkast in ons dorp wordt gerund door een kleine groep vrijwlligers. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.