Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Zaamslag
 
 
Hulp aan Oekraïne in oorlogstijd Hulp aan Oekraïne in oorlogstijd
Graag willen wij als leden van het OEC u op de hoogte houden van de hulp die geboden wordt aan onze broeders en zusters in Oekraïne en met name in Vinogradovo. Zoals bij u bekend houdt het OEC elk jaar acties (kaartverkoop, bloemschikken, oliebollenverkoop) om geld in te zamelen ter ondersteuning van bepaalde projecten in de Oekraïense stad Vinogradovo. Maaltijden voor ouderen bereiden, het plaatselijke ziekenhuis en de financiering van een hulphond die ingezet wordt bij een tehuis voor autistische kinderen zijn hier voorbeelden van. Ook ontvangt het OEC geld via sponsoren en collectes.
De gaarkeuken is al langere tijd niet in gebruik. Eerst is deze op last van de overheid gesloten vanwege corona en tot op heden door de oorlog.
Het Oost Europa Comité heeft tot tweemaal toe €2.000,- overgemaakt wat direct en vrij besteed mocht worden daar waar de nood het hoogst was. Hier zijn o.a. voedselpakketten en medicijnen voor gekocht en uitgedeeld.
Ook is € 400,- geschonken voor brandstof zodat hulphond Doxa ingezet kon blijven worden.
Er is een bedrag van € 800,- overgemaakt aan Melinda Tihor. Ook Melinda werkt met de inzet van een hulphond en heeft dit geld ontvangen voor de aanschaf van een UPS. Er is daar momenteel 16 uur geen en 8 uur wel stroom beschikbaar. Deze UPS laadt op op het moment dat er stroom beschikbaar is en kan dus gebruikt blijven worden als er stroomuitval is.  
Ten slotte hebben we in maart 2022 een bedrag van € 5.000,- geschonken aan Dorcas t.b.v. noodhulp in Oekraïne.
Wij hopen dat u net als ons blijft denken aan en bidden voor onze broeders en zusters in Vinogradovo en allen die getroffen zijn door deze oorlog.
Het Oost Europa Comité.
 
terug
 
 
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 08-10-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 15-10-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-10-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 29-10-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 01-11-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 05-11-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 12-11-2023 om 10:00
meer details

 
Hulp aan Oekraïne in oorlogstijd
Het Oost-Europacomié steunt projecten in Oekraïne. meer
 
Vrijwilligers gevraagd voor voedselkast
De voedselkast in ons dorp wordt gerund door een kleine groep vrijwlligers. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.