Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Zaamslag
 
 
ds. Rob Koreneef overleden ds. Rob Koreneef overleden

In de dienst van 22 januari was hij nog onze gastvoorganger, ds. Koreneef uit Ronse (B). In de nacht van 6 op 7 maart overleed hij, geheel onverwacht aan een hartstilstand.

Rob Koreneef werd geboren in 1964 in Delft en was aanvankelijk werkzaam als beroepsmilitair. In die hoedanigheid was hij betrokken bij de bewaking van de vliegbasis Woensdrecht, waar de in die tijd zeer omstreden kruisraketten zouden worden gestationeerd. Mede onder invloed daarvan besloot hij theologie te gaan studeren, niet in Nederland, maar aan de Evangelische Theologische Faculteit te Leuven (Heverlee). Voor zijn kerkelijke loopbaan bleef hij in België: eerst in Antwerpen, daarna in Balen en sinds 2021 in Ronse.

Binnenkort zou hij in het huwelijk treden met zijn vriendin Tina Kolykhalova.

Dominee Koreneef was al zo’n 25 jaar een graag geziene gastvoorganger in onze gemeente. We leerden hem kennen als spreker tijdens onze gemeenteavond in 1997. Sindsdien ging hij jaarlijks een keer bij ons voor en toen we vacant waren zelfs wel vaker. Nooit deden we tevergeefs een beroep op hem. Dat hij een band met Zaamslag had gekregen, mag ook blijken uit het feit dat het zelfs is voorgekomen dat hij ons hielp met het vervullen van een preekbeurt, terwijl hij nog een vervanger in zijn eigen gemeente moest zoeken …
Ds. Koreneef ging op 22 januari jl. voor het laatst bij ons voor. Hij preekte toen over de roeping van Jacobus en Johannes (Mattheüs 4: 12-25).
In een terugblik op onze contacten zijn het louter goede herinneringen die bij ons de boventoon voeren en waar we met dankbaarheid op terugkijken. We zullen hem erg missen!
We bidden zijn achterblijvende partner, zijn verdere familie, de Protestantse Gemeente Ronse en allen die verdriet hebben om zijn heengaan Gods troostende nabijheid toe.

Piet van Es, scriba 


Op maandagmiddag 13 maart is er een afscheidsdienst in de kerk te Ronse. Op woensdag 15 maart zal de begrafenis plaatsvinden in zijn geboorteplaats Delft, na een dienst aldaar.

De rouwkaart bekijken? Klik hier.
terug
 
 
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 23-06-2024 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 30-06-2024 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 07-07-2024 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 14-07-2024 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 21-07-2024 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 28-07-2024 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 04-08-2024 om 10:00
meer details

 
voedselkast
De voedselkast in ons dorp is weer in bedrijf. meer
 
Hulp aan Oekraïne in oorlogstijd
Het Oost-Europacomié steunt projecten in Oekraïne. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.