Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Zaamslag
 
 
Activiteiten in de Veertigdagentijd Activiteiten in de Veertigdagentijd
Paasfeest is hét grote christelijke feest. We vieren de opstanding van Jezus Christus en zijn overwinning over zonde, dood en kwaad. Dat geeft ons hoop!
De christelijke traditie laat de voorbereiding op Pasen al vroeg beginnen. Volgens de protestantse traditie waren er zeven lijdenszondagen, waarop de woorden van Jezus aan het kruis werden gelezen. De oecumenische traditie wilde meer aandacht voor het leven van Jezus en niet alleen zijn lijden. Zij sloot aan bij de veertigdagentijd. Dat willen wij ook doen.

Project Zendingscommissie en kindernevendienst
De kindernevendienst begint op zondag 26 februari met haar project van Bijbelbasics. Mooie Bijbelverhalen komen aan de orde. Samen met de zendingscommissie gaan zij geld inzamelen voor “Dierbaar cadeau” van de organisatie “Red een kind.”  Op 5 en 26 maart zal de extra collecte aan dit doel worden besteed en op zondag 2 april zullen de kinderen tijdens het koffiedrinken in gebouw ‘De Rank’ zelfgemaakte presentjes aan u aanbieden. Tijdens de dienst van 26 februari gaat u er meer over horen!
Wilt u doneren aan het project, dan kan dat via de rekening van de Protestantse Gemeente Zaamslag inzake ZEC, IBAN: NL20 RBRB 0841 3385 82 onder vermelding van ‘Dierbaar cadeau’.

De stiltevieringen
van dit jaar gaan we samen met de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt uitvoeren. Onze beide kerken hielden apart stiltevieringen, maar wat is er mooier dan samen ons voor te bereiden op Pasen en daarmee iets van Jezus’ verlangen naar eenheid vormgeven?
Dit jaar beginnen we op woensdag 22 februari met de eerste stilteviering. Het is het officiële begin van de veertigdagentijd. We houden de viering in onze Protestantse kerk. Daarin is ook een moment waarin we onze schuld belijden en onze doop herdenken. Zo beginnen we toe te leven naar Pasen.
Het overzicht van de stiltevieringen:
·       Woensdag 22 februari, Protestantse kerk
·       Maandag 3 april, Protestantse kerk
·       Dinsdag 4 april: Gereformeerde kerk Vrijgemaakt
·       Woensdag 5 april, Protestantse kerk
·       Donderdag 6 april, Gereformeerde kerk Vrijgemaakt
·       Zaterdag 8 april, Protestantse kerk
Alle vieringen beginnen om 19.00 uur, behalve die van Stille Zaterdag, dan begint de viering om 21.00 uur.

Liederen en Lezingen in de Lijdenstijd 
Projectkoor l'Hirondelle. Witte Donderdag 6 april om 20 uur. Lezingen, koor- en samenzang, a-capella en met instrumentele begeleiding in onze kerk.

Goede Vrijdag
Op Goede Vrijdag 8 april hopen wij ’s middags om 16.00 uur in ‘De Molenhof’ en ’s avonds om 19.30 uur in de kerk het Heilig Avondmaal met elkaar te vieren.
In beide diensten zal ds. Kaljouw voorgaan.
 
terug
 
 
 
 

Oliebollenactie Oost-Europacomité
datum en tijdstip 06-03-2024 om
meer details

Ouderencontactmiddag
datum en tijdstip 06-03-2024 om 15:30
meer details

Bijbelgesprekskring
datum en tijdstip 06-03-2024 om 19:30
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 10-03-2024 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 13-03-2024 om 19:30
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 17-03-2024 om 10:00
meer details

Visiekring
datum en tijdstip 19-03-2024 om 19:30
meer details

 
Hulp aan Oekraïne in oorlogstijd
Het Oost-Europacomié steunt projecten in Oekraïne. meer
 
voedselkast
De voedselkast in ons dorp is weer in bedrijf. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.