Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Zaamslag
 
 
Oost-Europacomité steunt alternatieve gaarkeuken Oost-Europacomité steunt alternatieve gaarkeuken

Eén van de projecten die door het Oost-Europa Comité worden gesteund is een gaarkeuken in Vinogradovo. Twee dames koken twee keer per week een maaltijd voor oudere mensen en samen met onze contactpersoon (Istvàn) worden er ook paas- en kerstpakketten samengesteld en rondgebracht voor hen die dat hard nodig hebben.
Omdat vanwege de coronacrisis ook deze gaarkeuken op last van de Oekraïense overheid voorlopig is gesloten is er besloten om de mensen die normaal gesproken gebruik maakten van de gaarkeuken, nu eenmaal per maand een voedselpakket te bezorgen. Ook mensen in omringende gemeenten voor wie dit noodzakelijk is kunnen elke maand een pakket krijgen.
Omdat niemand weet hoe lang de coronacrisis nog kan duren en aangezien de Oekraïense winter straks weer voor de deur staat heeft het OEC besloten om deze ‘nieuwe’ actie financieel te steunen.
Vanwege het feit dat de zorgverzekering in Oekraïne niet hetzelfde is als hier bij ons is er onder de armere bevolking ook een gebrek aan medicijnen en ook hiervoor heeft ons OEC financiële steun toegezegd.
Wij hopen dat u ook in deze tijden aan onze broeders en zusters in Vinogradovo blijft denken d.m.v. uw gebed en door het steunen van onze acties die hopelijk gewoon doorgang kunnen vinden.


 
terug
 
 
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 08-10-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 15-10-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-10-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 29-10-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 01-11-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 05-11-2023 om 10:00
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 12-11-2023 om 10:00
meer details

 
Hulp aan Oekraïne in oorlogstijd
Het Oost-Europacomié steunt projecten in Oekraïne. meer
 
Vrijwilligers gevraagd voor voedselkast
De voedselkast in ons dorp wordt gerund door een kleine groep vrijwlligers. meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.