Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Zaamslag
 
 
Bijbelgesprekskring Bijbelgesprekskring

Deze kring heeft al jaren een vaste plaats in het gemeenteleven in Zaamslag. Dat betekent ook dat er sprake is van 'een vaste club'. Ook námens die vaste club mag ik een hartelijk welkom uitspreken aan wie overweegt om mee te doen. De Bijbelgesprekskring is er voor iedereen die de Bijbel beter wil leren kennen. Er zijn geen leeftijdsgrenzen. Integendeel, we hopen op en mix van jong en oud.
 

lees meer »
 
Visiekring Visiekring

Wie ‘visie heeft’, heeft ergens kijk op. Hij of zij kijkt naar dezelfde dingen als een ander, maar ziet méér. Kijkt verder. In de Visiekring willen we samen in de leer gaan bij theologen die visie hebben. Die ons helpen verder te kijken dan onze alledaagse horizon.
 

lees meer »
 
Bijbelstudiekring 'Van vrouw tot vrouw' Bijbelstudiekring 'Van vrouw tot vrouw'

Vooruitblik Bijbelstudies Van Vrouw tot Vrouw
 
Vooruitblikkend naar het nieuwe seizoen kunnen wij u melden dat we in september van start hopen te gaan met een nieuwe serie  onder de titel: Habakuk; geloven tegen wil en dank.
 

lees meer »
 
Bijbelstudiekring 'Van vrouw tot vrouw' Bijbelstudiekring 'Van vrouw tot vrouw'

In het nieuwe seizoen gaan wij verder met de Bijbelstudies, speciaal gericht op vrouwen. Dit jaar zal onze focus zijn: biografieën van vrouwen uit de Bijbel. Omdat vrouwen in het algemeen relationeel zijn ingesteld, staat de relatie met God centraal en is er veel aandacht voor relaties tussen mensen. Door bepaalde thema’s uit te lichten en hier samen over na te denken, in de vorm van gespreksgroepen, zullen we opnieuw ontdekken hoe actueel de Bijbel is.
 

lees meer »
 
Ouderencontactmiddagen Ouderencontactmiddagen

In ‘De Molenhof’ vormt de Ouderen Contact Middag een vertrouwd onderdeel van de activiteiten. Deze bijeenkomsten voor ontmoeting en bezinning worden georganiseerd door de Protestantse Gemeente Zaamslag, maar staan – uiteraard – open voor alle Zaamslagse ouderen.

lees meer »
 
Mannenontbijt Mannenontbijt

De belangstelling voor het mannenontbijt, dat we de afgelopen drie jaar organiseerden, was goed. De thema’s van de sprekers werden met belangstelling gevolgd. We voelen ons daarin gezegend. Het mannenontbijt voorziet in een behoefte om bij elkaar te komen.  De zaterdagmorgen (vroeg) is hier heel geschikt voor. Ook in het nieuwe seizoen zullen er weer 4 mannenontbijten worden georganiseerd.
 
 

lees meer »
 
Kring 'Jongeen onder elkaar' Kring 'Jongeen onder elkaar'

Aan het einde van het vorige seizoen heeft een aantal gemeenteleden het initiatief genomen om samen een gespreksgroep op te zetten. Het is een groep voor en door jongeren. Ze komen ongeveer een keer in de maand samen en bepalen in onderling overleg waar ze het over zullen hebben. Ben je tussen de 18 en ca. 30 jaar, dan ben je van harte welkom. Graag vragen we om je belangstelling en/of komst dan even door te geven via onderstaand contactadres.
 

lees meer »
 
Emmaüskringen Emmaüskringen

Er worden ook dit jaar weer twee after-alphakringen georganiseerd.
De kring bij de fam. Den Hamer gaat van start op 13 september en bij de fam. Goudzwaard wordt op 27 september begonnen.
 

lees meer »
 
Gebedskringen Gebedskringen

Elke maandagmiddag om 14.30 uur en iedere dinsdagmorgen om 10.00 uur is er gebedskring. De maandagmiddagkring komt bij elkaar bij Lenie de Braal, Gerard v.d. Nissestraat 49 en de dinsdagmorgenkring komt wisselend bij één van de deelnemers samen.
De kring begint met koffiedrinken en even bijpraten. Eén persoon heeft een bijbelgedeelte en enkele liederen uitgezocht. Samen wordt er gesproken over het bijbelgedeelte en worden de gebedspunten naar voren gebracht.
Er wordt voorbede gedaan voor de gemeente, de voorgangers en andere personen en onderwerpen waar die middag of morgen speciaal aandacht voor wordt gevraagd. Iedereen is van harte welkom!.

lees meer »
 
Doopproject 'Een verlangen naar meer' Doopproject 'Een verlangen naar meer'

Je hebt je kind laten dopen.
Het was een mooie dienst.
Je bent trots en blij.
Maar dan…
 
In mei 2016 konden ouders die in de afgelopen paar jaar een kind hebben laten dopen kennis maken met een bijzonder project: 'Een verlangen naar meer'.
 

lees meer »
 
 
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 30-07-2017 om 10:00
meer details

Kerk en keuken
datum en tijdstip 17-08-2017 om 17:30
meer details

Kerk en keuken
datum en tijdstip 21-09-2017 om 17:30
meer details

 
Dauwtrappen op Hemelvaartsdag
Op 25 mei, Hemelvaartsdag, waren heel wat mensen al vroeg uit de veren voor een wandeltocht op de nuchtere maag. meer
 
Van Vrouw tot Vrouw
De zomervakantie moet nog beginnen, maar plannen voor het nieuwe seizoen zijn er al. Meer weten? Klik hier.
 
Heel Zaamslag bakte

  meer
 
Welkom bij Inn gebed
Elke woensdagmiddag vanaf één uur tot ongeveer kwart voor twee is de kerk open. meer
 
Doopjurkententoonstelling
Inmiddels meer dan alleen maar een mooi scrabblewoord: de tentoonstelling is een feit! meer
 
Regio-avond Open Doors

Regio-avond (6maart): Binal uit India spreekt: 'Hoe behouden christenvrouwen in India hun geloof?'
Verder: nieuws over 'Heel Zaamslag bakt' (20 mei) en de nieuwe datum voor de 'Walk': 9 september. meer
 
Seniorenreis 2017

Van zaterdag 9 september tot en met 16 september is er weer de jaarlijkse seniorenreis. Op veler verzoek gaan wij naar Valkenburg, waar wij weer verblijven in hotel Grand Monopole.

  meer
 
Stichting Present

'Makelaar in vrijwilligerswerk' noemt de Stichting Present zichzelf. 'Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden'.
  meer
 
Bewust beleven
U heeft ze misschien al gezien of meegenomen uit de kerk: de 'gekleurde brieven' met een toelichting op een aspect van de eredienst. Meer hierover vindt u hier.
 
Startweekend 2016
'Zullen we met zijn allen onder de stoelen kruipen als we straks thuiskomen?' zei iemand in de bus op de terugreis van het domein Puyenbroek in Wachtebeke. Inderdaad, het had iets van een schoolreisje.
  meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.