Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Zaamslag
 
 
Oost-Europacomité steunt alternatieve gaarkeuken Oost-Europacomité steunt alternatieve gaarkeuken

Eén van de projecten die door het Oost-Europa Comité worden gesteund is een gaarkeuken in Vinogradovo. Twee dames koken twee keer per week een maaltijd voor oudere mensen en samen met onze contactpersoon (Istvàn) worden er ook paas- en kerstpakketten samengesteld en rondgebracht voor hen die dat hard nodig hebben.
Omdat vanwege de coronacrisis ook deze gaarkeuken op last van de Oekraïense overheid voorlopig is gesloten is er besloten om de mensen die normaal gesproken gebruik maakten van de gaarkeuken, nu eenmaal per maand een voedselpakket te bezorgen. Ook mensen in omringende gemeenten voor wie dit noodzakelijk is kunnen elke maand een pakket krijgen.
Omdat niemand weet hoe lang de coronacrisis nog kan duren en aangezien de Oekraïense winter straks weer voor de deur staat heeft het OEC besloten om deze ‘nieuwe’ actie financieel te steunen.
Vanwege het feit dat de zorgverzekering in Oekraïne niet hetzelfde is als hier bij ons is er onder de armere bevolking ook een gebrek aan medicijnen en ook hiervoor heeft ons OEC financiële steun toegezegd.
Wij hopen dat u ook in deze tijden aan onze broeders en zusters in Vinogradovo blijft denken d.m.v. uw gebed en door het steunen van onze acties die hopelijk gewoon doorgang kunnen vinden.


 
terug
 
 
 
 

Oost-Europcomité maakt kerststukjes
datum en tijdstip 16-12-2020 om 9:00 uur
meer details

Oliebollenactie Oost-Eeuropacomité
datum en tijdstip 04-03-2021 om
meer details

 
Oost-Europacomité steunt alternatieve gaarkeuken
meer
 
Ds. Zwaan overleden
meer
 
Welkom bij Inn gebed
Elke woensdagmiddag vanaf één uur tot ongeveer kwart voor twee is de kerk open.
Tot nader order opgeschort. meer
 
Zaamslag deed...

Op 21 september organiseerde de Stichting Present een 'ZaamslagDoet-dag'. Iedereen mocht meedoen. 
  meer
 
Oost Europacomité bezocht Vinogradovo
Een afvaardiging van het Oost-Europacomité bezocht onlangs onze zustergemeente in Vinogradovo (Oekraïne).
  meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.