Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Zaamslag
 
 
Bijbelstudiekring 'Van vrouw tot vrouw' Bijbelstudiekring 'Van vrouw tot vrouw'

De werkgroep kijkt terug op een bijzonder inspirerend jaar met mooie gesprekken Van Vrouw tot Vrouw. Wilt u de Bijbelstudies nog eens terug lezen? Achter in onze kerk liggen nog enkele exemplaren van de gebundelde Bijbelstudies over een aantal vrouwenlevens uit de Bijbel.
 
Vooruitblikkend naar het nieuwe seizoen kunnen wij u melden dat we in september van start hopen te gaan met een nieuwe serie onder de titel: Habakuk; geloven tegen wil en dank. Aan de orde zullen dingen komen als: vrijmoedigheid, Wie is je God, beproeving en geduld en last but not least: het en toch van het geloof. Iets dat voor mij persoonlijk veel is gaan betekenen.
 
Jeugdwerker Leontien Slabbekoorn (verbonden aan de Protestantse Gemeente Terneuzen) zal  bij de eerste Bijbelstudies in ons midden zijn om ons in te wijden in de kunst van het Bible Journaling. Op dit moment zijn veel vrouwen hier mee bezig. Het is een creatieve manier van Bijbellezen door middel van schrijven, tekenen, schilderen, handletteren en plakken in je bijbel. Door een tekst creatief vorm te geven verwerk je de woorden op een andere manier dan wanneer je de tekst alleen leest. Veel biblejournalers hebben ontdekt hoe verrijkend het kan zijn om Bijbelteksten te verbeelden.
 
Het spreekt vanzelf dat alle vrouwen (jong en oud!) van harte welkom zijn. Nog nooit geweest en toch benieuwd? Loop gewoon eens binnen. Samen, zingen, luisteren en praten over het geloof in een ongedwongen sfeer en nog vlakbij ook!
 
De volgende data zijn gepland:
woensdagmorgen
20 september/ 18 oktober/ 15 november 2017 (9.30 – 11.30 uur)          
donderdagavond
11 januari/ 8 februari/ 15 maart 2018 (19.30 uur -21.30 uur)
 
Plaats: De 'Poortzaal' van gebouw 'De Rank'
 
 
De Bijbelstudies zullen worden geleid door Diet de Lang-Verhagen,
tel. 0115-850660, e-mail:
  

 

terug
 
 
 
 

Eredienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om 10:00
meer details

Rondleiding ZAGRAS
datum en tijdstip 04-08-2018 om 13:30
meer details

Rondleiding ZAGRAS
datum en tijdstip 01-09-2018 om 13:30
meer details

 
Startzondag 2017


'Kerkproeverij' luidde het thema van de startzondag op 17 september. meer
 
Heel Zaamslag bakte

  meer
 
Welkom bij Inn gebed
Elke woensdagmiddag vanaf één uur tot ongeveer kwart voor twee is de kerk open. meer
 
Stichting Present

'Makelaar in vrijwilligerswerk' noemt de Stichting Present zichzelf. 'Een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden'.
  meer
 
Bewust beleven
U heeft ze misschien al gezien of meegenomen uit de kerk: de 'gekleurde brieven' met een toelichting op een aspect van de eredienst. Meer hierover vindt u hier.
 
Langs het kerkpad van mijn vader

Tentoonstelling 'Langs het kerkpad van mijn vader'. Wie heeft materiaal?
  meer
 
Reformatieherdenking
500 jaar Reformatie

Ook in ons dorp herdachten wij 500 jaar Reformatie meer
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.